El vicepresident Oriol Junqueras no acudirà finalment a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera que ha convocat per divendres el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro. En el seu lloc hi anirà el conseller d’Exteriors, Raül Romeva. Divendres, Junqueras serà a Roma en viatge oficial, la qual cosa l’impossibilita participar a la cita amb Montoro, segons la portaveu del Govern, Neus Munté.

Romeva es presentarà a la trobada en la seva condició de president de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat. Es dóna la circumstància que el departament d'Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, que encapçala Romeva va ser suspès a mitjans de febrer pel Tribunal Constitucional després que es va admetre a tràmit un recurs presentat per l'executiu espanyol contra algunes de les competències que ostenta.

En principi, a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera hi participen els consellers d’Economia i Hisenda de les diferents comunitats. De fet, l’objectiu de la trobada de divendres és tractar amb les comunitats autònomes sobre el tancament del dèficit del 2015 i les recomanacions de la Comissió Europea per controlar-lo.

Això no obstant, el reglament del Consell contempla la possibilitat que si el conseller corresponent no hi pot acudir, sigui substituït per un altre membre del gabinet autonòmic.

Romeva es presentarà divendres a la reunió de Madrid acompanyat del Secretari d'Economia del departament, Pere Aragonès.