La ministra de Transports, Raquel Sánchez, s'ha traslladat fins a l'estació de Montcada i Reixac Manresa on aquest matí s'ha produït un accident que ha deixat 155 ferits, i ha explicat que s'estan investigant els motius de l'accident. Sánchez ha defensat que la maniobra de fre "ha estat segura", però que s'estan analitzant quins han estat els motius de la col·lisió. En aquest sentit, ha demanat que no es vinculi aquesta col·lisió amb les inversions a Rodalies. "No traslladem que això té a veure amb les inversions que s’han de realitzar a Rodalies", ha demanat, després que el mateix president de la Generalitat reclamés explicacions al govern espanyol i una millora del servei.

La ministra ha considerat que és aviat per apuntar les causes de l'accident, i ha destacat que el més important "és no fer hipòtesis". "Tenim una xarxa d'infraestructures molt preparades, però a vegades es produeixen accidents. Ara s'han d'atendre els resultats d'aquesta investigació", ha destacat.

No fer hipòtesis sobre l'accident

La ministra ha detallat que s’ha produït una col·lisió entre un tren aturat i un altre que estava fent la maniobra de frenada amb marxa a la vista, que es fa freqüentment en aquesta i en altres estacions. Ha defensat que en aquests moments, el més important "és no fer hipòtesis per no generar justificacions que no responen a la realitat", tot i que, ha descartat que la meteorologia, per la boira, hi hagi tingut a veure. La titular de Transports ha detallat que 39 ferits han estat traslladats a diferents centres sanitaris de la zona, tot i que, ha celebrat que no s'hagin de lamentar ferits greus. Amb tot, Sánchez ha afegit que, si s'han de prendre mesures per garantir l'operativa i el funcionament dels trens, que "ningú ho dubti que ho farem". 

La Generalitat, part de la solució

El conseller de Territori, Juli Fernández, també ha estat a l'estació de Montcada i ha ofert la Generalitat "com a part de la solució" per millorar el servei públic ferroviari a Catalunya i evitar "incidències", després de la col·lisió per encalç de dos trens de l'R4. En una atenció als mitjans de comunicació des del lloc dels fets, el conseller ha expressat el seu suport als passatgers que s'han vist afectats per l'accident, fins a 155 persones. "El més important és estar contents que no ha sigut pitjor", ha assenyalat Fernández, que ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu per part del Departament de Territori per tenir coneixement directe de les causes de l’accident.