"Calen totes les explicacions de Renfe, Adif i el govern espanyol. Millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable". Aquesta és la primera reacció del president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de l'accident per l'encalç de dos trens a l’estació de Rodalies de Montcada i Reixac - Manresa que ha deixat unes 150 persones ferides.  A través d'un tuit, Aragonès ha explicat que està fent seguiment del succés, en contacte amb el servei d'Emergències, per conèixer l'evolució dels ferits, a qui ha desitjat una "ràpida recuperació". 150 persones han resultat ferides lleus i 5 més ho estan de poca gravetat per l’encalç de dos trens, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a través de Protecció Civil. La majoria de lesions són fractures al nas i als turmells, ja que el xoc entre els dos trens ha fet caure alguns dels viatgers. Cal tenir en compte que aquests anaven plens però no tant com un dia normal en hora punta, ja que aquest dimecres molts dels seus usuaris tenen pont. 

Piulada de Pere Aragonès
Piulada de Pere Aragonès

Mentrestant, la ministra de Mobilitat i Transports del govern espanyol, la catalana Raquel Sánchez, també ha utilitzat les xarxes per lamentar aquest accident. En castellà, ha escrit: "Seguint de prop la informació de la col·lisió de dos trens de Rodalies aquest matí a Montcada i Reixac - Manresa per causes que s'investiguen. Equips d'emergències treballen des de primera hora per atendre els ferits, a qui desitjo una ràpida recuperació". Així, tot i que Aragonès ha reclamat explicacions al govern espanyol, la ministra del ram s'ha limitat a lamentar l'accident. Amb tot, els comentaris a aquesta piulada s'han omplert de missatges de persones que han denunciat el servei de Rodalies, exigint més millores i inversió.  

Es reprèn el servei a les línies afectades 

De moment s’han fet 3 trasllats en estat lleu a diferents centres sanitaris. Renfe ha informat que l’accident s’ha produït a les 7.50 hores, a l’entrada de l’estació. El servei de les línies R4, R7 i R12 s'ha interromput durant unes hores en tots dos sentits, però ja s'ha reprès. La companyia ha activat el protocol per a aquest tipus d’incidents en col·laboració amb Protecció Civil i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat 18 ambulàncies. Els Bombers hi han dirigit 7 dotacions per ajudar en l’evacuació dels trens, que ja ha finalitzat sense cap persona atrapada als combois. 

ERC presenta una bateria de preguntes al govern espanyol sobre l'accident

El grup d'ERC al Senat ha registrat aquest dimecres una bateria de preguntes per escrit al govern espanyol sobre l'accident ferroviari. La portaveu dels republicans al Senat, Mirella Cortès, reclama a l'executiu que expliqui "quan té previst el govern fet les inversions necessàries a Rodalies per disposar d'un servei públic ferroviari de qualitat a Catalunya". Cortès també vol que expliqui quines han estat les causes del xoc, quants usuaris hi viatjaven, quants altres viatgers de les línies R4, R7 i R12 s'han vist afectats a causa de l'accident, i quantes reclamacions per retard s'han produït. La senadora per Lleida Sara Bailac també ha apuntat en un missatge a Twitter que "és urgent que a Catalunya puguem comptar amb un transport ferroviari en condicions dignes i segures".