Més 150 de viatgers han resultat ferits per l'encalç de dos trens a l'estació de Montcada i Reixac Manresa (Vallès Occidental), segons ha informat Renfe. Aquest xoc ha tingut lloc a les 7:50 hores. Renfe ha activat el protocol per a aquest tipus d'incidents en col·laboració amb Protecció Civil i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). A causa d'aquest accident, s'ha interromput el servei a les línies R4, R7 i R12 de Rodalies en tots dos sentits. Segons han informat els bombers, el tren ja ha estat totalment evacuat i set dotacions continuen al lloc dels fets mentre els professionals ajuden a traslladar les persones ferides fins a les ambulàncies. No ha quedat ningú atrapat al comboi. 

Concretament, segons les últimes dades proporcionades pel Sistema d'Emergències Mèdiques, hi ha uns 155 ferits lleus, però també n'hi ha cinc en un estat poc greu. La majoria de lesions han estat contusions al nas i fractures als turmells. A més, tres dels ferits han estat traslladats a diferents centres sanitaris. L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha explicat a ElNacional.cat que aquesta notícia ha estat un gran ensurt, però per sort no s'han hagut de lamentar víctimes mortals ni greus. "D'aquestes 155 fertis, 39 s'han traslladat a centres hospitalaris i voldria agrair als serveis d'emergència i als cossos policials la seva ràpida coordinació en moments caòtics. La situació era complicada, però s'ha actuat de seguida. A poc a poc s'ha anat recuperant la normalitat". En aquest sentit, ha recordat Ferrer que les causes encara s'han investigat i, per tant, no és prudent entrar en especulacions, però, ha reconegut que "és greu i sorprenent" que un fet així pugui passar.  

xoc trens montcada julia corbino
Les dotacions dels Bombers a Montcada i Reixac / Júlia Corbino

Segons ha explicat un dels passatgers que viatjava en el tren que en el moment del xoc estava parat a l'estació de Montcada i Reixac - Manresa, al seu vagó hi havia una dona que ha caigut i s'ha fet una bretxa al cap. Amb tot, també ha detallat en declaracions a Catalunya Ràdio que els professionals han atès molt ràpidament aquesta senyora que ha resultat ferida. En el seu cas, no s'ha fet mal. Aquest home, però, també ha informat que desconeix la situació dels passatgers que viatjaven a l'altre tren, que estava en moviment a molt poca velocitat. Un altre dels passatgers ha intervingut a TV3 per explicar com han anat els fets. En el seu cas, li han de fer punts de sutura al cap. "El tren no anava amb el mateix volum d'ocupació que un dia normal", ha detallat aquest home, ja que aquest dimecres molts treballadors que acostumen a agafar aquest tren tenen pont. Tal com ha explicat, els viatgers han notat una sotragada molt forta, especialment les persones que anaven dretes dins els vagons.