El secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha alertat que la seva vinculació amb el PSC es pot trencar si els socialistes catalans aposten per tocar la immersió lingüística, que ha qualificat com a "pilar del catalanisme polític". En declaracions als periodistes en el marc del Consell Nacional d'Units, Espadaler ha defensat que no s'ha de revisar el model perquè ha funcionat. "Hi ha un punt de trobada que és la Llei d'Educació de Catalunya (LEC). Si això s'alterés no podríem mantenir aquesta vinculació. No ho diem com un avís sinó com una reafirmació d'una posició política", ha afegit. PSC i Units per Avançar es van presentar en coalició electoral a les últimes eleccions catalanes i formen part del mateix grup al Parlament.

Tot i que el PSC debat en el marc del seu congrés del desembre "flexibilitzar" l'aplicació de la immersió lingüística, Espadaler assegura que el seu partit no es planteja canviar "ni una coma" de la LEC. Segons Espadaler, el model de la immersió lingüística és una "font de cohesió social" i no volen tocar un aspecte "que ha funcionat". "Pot tenir elements discutibles però s'han de tractar individualment i no a través d'una revisió del sistema", ha afegit. Precisament, aquest dissabte el Consell Nacional d'Units per Avançar ha debatut un document sobre educació en aquesta línia que defensa Espadaler i s'aprovarà en el pròxim Consell Nacional de la formació.

Així mateix, Espadaler ha assegurat que "no li tremolaran les cames" per votar diferent al PSC al Parlament sobre aquesta qüestió tal com ja ha fet en altres ocasions amb temes relacionats amb l'escola concertada.

El Consell Nacional d'Units ha aprovat aquest dissabte incorporar un grup de persones al comitè directiu del partit, és a dir, a la seva executiva. Es tracta del tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, Quim Llimona, Maite Casado, Maite Català i Celia Martínez.

En el marc del Consell Nacional s'ha fet un minut de silenci per la mort de l'exeurodiputat en representació d'UDC Francesc Gambús i del membre del Consell Nacional d'Units Toni Polo.