El politòleg Ramón Cotarelo ha manifestat en un article al seu blog, que els dirigents espanyolistes "estan histèrics" perquè no els ha funcionat la campanya contra els llaços grocs, fins al punt que se n'estan posant a localitats més enllà de Catalunya.

"Estan histèrics. Van provocant per on passen (i ho deixen tot ple de deixalles, per cert) per aconseguir respostes violentes i justificar així la repressió que pretenen. Com que no les aconsegueixen (ni les aconseguiran) se les inventen. L'única violència la porten ells (i ells se l'emporten); les úniques agressions són les seves, fins a l'extrem que, a falta de gent a qui atacar, es trusquen entre ells. És lògic: neofeixistes, ultres de Vox, agents de policia de paisà ( a vegades amb banderes de la policia), delinqüents, nazis europeus i espanyols, nostàlgics del KKK, tabarnesos i claca autobusera d'entrepà. El que seria estrany seria que no s'emoliquessin a garrotades entre ells", assenyala.

Segons Cotarelo, tot això passa a l'espanyolisme amb els llaços perquè van contra l'opinió del 77% de catalans que repudia l'existència de presos polítics, i actuen amb "fatxenderia i intolerància".