El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hauria patit un xantatge. És el que revelen unes converses entre els expresidents de la Comunitat de Madrid i el País Valencià, Ignacio González i Eduardo Zaplana, emmarcades en el cas Lezo, segons ha informat La Sexta.

En la conversa entre González i Zaplana es fa referència a un intent de xantatge que hauria tingut el president del govern espanyol en relació amb uns enregistraments en els quals es veuria un empresari donant diners a Álvaro Lapuerta, tresorer del PP fins al 2008.

Qui hi estaria al darrere?

La cinta compromesa hauria estat gravada per un empresari a Álvaro Lapuerta i la mà dreta d'Ignacio González al Canal de Isabel II, Ildefonso de Miguel. El motiu? Segons ha informat La Sexta la intenció seria protegir-se dels atacs dins del partit. Per això, de Miguel hauria portat la cinta a Intereconomía. És llavors quan entra en escena Julio Ariza, el propietari d'aquest grup mediàtic, que s'hauria encarregat de fer xantatge al president Rajoy.

"Li van donar pasta per la puta cinta"

La conversa entre González i Zaplana en què es revela un possible xantatge a Rajoy va ser registrada pels investigadors de la Guàrdia Civil al despatx de l'expresident de la Comunitat de Madrid. En vista de la possibilitat que Ignacio González decidís no parlar per telèfon, la Guàrdia Civil va instal·lar micròfons a l'interior del seu despatx.

Les paraules que s'intercanvien revelen que es podria haver fet callar Ariza amb el pagament de diners. "Em diu l'advocat que li ha explicat Bárcenas que ell va haver de negociar amb Ariza i que li van donar pasta per aquesta puta cinta, per tapar-ho", explica González al seu company de partit, Eduardo Zaplana, que li segueix el corrent: "O li deurien enviar un constructor o algú que l'ajudés o així", sentencia. En la continuació del diàleg, també es comenta l'existència d'una "gravació semblant" que s'hauria ofert al govern veneçolà per 10 milions d'euros.

En la conversa també s'explicita el següent: "Ildefolso hauria agafat la cinta per la qual ens estaven atacant", i que posteriorment l'hauria donada al propietari del Grupo Intereconomía, que hauria perpetrat les amenaces al president del govern espanyol.

El govern espanyol ho nega

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha negat tota la trama durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. "No, no, no i no" ha dit a les preguntes d'una periodista que li demanava sobre si la Moncloa coneixia tal cinta, si es va patir un xantatge, si es va enviar l'extresorer Luis Bárcenas a negociar per treure-la de la circulació, o si es van deixar anar diners per tapar el cas. 

"Es tracta de converses entre terceres persones, algunes de les quals ho han negat. Qui acusa, ha de aprovar-ho" ha afirmat, després d'assegurar que els temps de la Inquisició havien passat i això no era la "aprobatio diabòlica", on l'acusat havia de defensar-se. 

Així les coses, De Vigo ha posat l'exemple de les pressions que va rebre Espanya durant el rescat econòmic per il·lustrar que Rajoy no era una persona fàcil d'intimidar. "Al president del Govern no se li pot fer xantatge, no se sotmet a cap pressió, recorden vostès les pressions a què va estar sotmès el president del govern?", ha tancat el portaveu.