El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, desconeix que la web de la Generalitat està en català, en anglès, en occità, i també... en castellà. Durant un dinar informatiu a Madrid ofert pel diari ABC aquest dimarts el mandatari espanyol havia exigit al govern català que traduís la seva web a l'espanyol, amb l'argument que hi ha 7 milions d'habitants a Catalunya, d'entre els quals molts d'ells que fan servir aquest idioma per expressar-se. 

"M’agradaria que la web de la Generalitat estigués traduïda a l’espanyol. Perquè hi ha molts parlants castellans", ha dit, davant un públic format per periodistes, empresaris, membres del Partit Popular, i ministres del seu govern: la vicepresidenta i ministra d'Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, el portaveu i ministre d'Educació i Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, el titular d'Exteriors, Alfonso Dastis, el d'Interior, José Ignacio Zoido, el de Justícia, Rafael Catalá, o la presidenta del Congrés, Ana Pastor.

La qüestió és que l'única web del govern català que no està traduïda al castellà des del 2013 és la de Govern.cat, que només consta en català i anglès, –fet que podria haver motivat la confusió del president–. La resposta de Rajoy venia com a conseqüència de la polèmica que va saltar fa uns dies sobre el fet que el president dels EUA, Donald Trump, ha retirat l'apartat web en castellà de la pàgina de la Casa Blanca. Sobre aquest afer, el cap de govern espanyol ha afirmat que estava "en construcció" i la restablirien aviat, segons han informat els seus assessors.