El número dos de la llista dels populars a Segòvia, Pedro Gómez de la Serna, hauria comès irregularitats fiscals, segons s'extreu d'una conversa telefònica amb un exsoci revelada pel diari El Mundo i la Cadena SER. Poc abans que comenci el debat cara a cara entre Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, Serna no havia renunciat a la seva candidatura, malgrat que així se li ha demanat des de la direcció dels populars.

En la conversa, Serna assegura coses com que “Hisenda em destrossarà”. Quan l’exsoci li pregunta per què, De la Serna concreta: “Doncs –diu que li preguntaran– que per què rebia aquells pagaments si no feia les feines, que on són els informes, on són els èxits...”. Referint-se a un contracte concret, l’exsoci l’intenta calmar: “Van cancel·lar el contracte”. “Sí, sí –respon De la Serna–, però, mentrestant, a mi em van donar una pasta”.

La setmana passada el diari El Mundo ja va revelar que tant Gómez de la Serna com l’ambaixador espanyol a l’Índia, Gustavo de Arístegui –que ja ha dimitit– haurien ajudat una vintena d’empreses espanyoles a aconseguir contractes públics a l’estranger. El negoci, fet conjuntament sota la marca Voltar Lassen, s’hauria materialitzat amb obres com la de la constructora Elecnor a Algèria, per la qual haurien arribat a cobrar 737.000 euros de comissió.

El PP demana la dimissió

El partit de Rajoy va actuar amb rapidesa i contundència. Després que es publiquessin les primeres informacions que apuntaven el candidat de Segòvia com a aconseguidor de contractes, se li va obrir un expedient disciplinari. Gairebé tots els càrrecs rellevants del partit –com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, o la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría– li han demanat que dimiteixi “pel bé del partit”. També ho ha fet el president del PP a Segòvia, Francisco Vázquez, que ha acusat De la Serna d'“estar fent mal i perjudicar innecessàriament la situació”.

En mans de De la Serna

El PP està entre l’espasa i la paret. La candidatura a Segòvia ja està proclamada i el seu nom figura lògicament a les paperetes de votació, que ja han estat enviades per correu postal als electors. La possibilitat de fer-lo fora no existeix. Hauria de renunciar-hi ell, però, de moment, tot i les pressions perquè ho faci abans del cara a cara d’aquesta nit entre Rajoy i Sánchez, no ho ha fet.

Un parlamentari especial

Gómez de la Serna, que actualment és diputat del PP, és un dels 55 parlamentaris del partit que formen part de la Diputació Permanent del Congrés. Aquest òrgan és l’únic que segueix actiu després de la dissolució de les Corts, i manté a aquells que en formen part, fins el 13 de gener, la seva condició d’aforat i el salari que els correspon com a membres de la Cambra Baixa.

 

(Foto: Efe)