Mariano Rajoy s'ha ofert aquest dimarts al vespre com a interlocutor de Donald Trump a Europa i Amèrica Llatina, així com també al Nord d'Àfrica i al Pròxim Orient. Així li ho ha comunicat el president del govern espanyol en una conversa telefònica, que s'emmarca dins els contactes de Trump amb diversos mandataris mundials des que va assumir el poder.

Segons ha informat la Moncloa en un comunicat, els dos mandataris han intercanviat comentaris sobre les relacions bilaterals, la seguretat i l'economia. Rajoy ha mostrat la seva disposició a desenvolupar una bona relació amb la nova administració nord-americana, mentre que Trump s'ha interessat de forma especial per la situació de l'economia espanyola.

Ha estat en aquest context que el cap de l'Executiu ha recalcat que Espanya, "amb un Govern estable i amb una economia que creix a més del 3 per cent, està en les millors condicions per ser un interlocutor d'Estats Units a Europa, Amèrica llatina i també en el Nord d'Àfrica i Mig Orient".

En relació amb la UE han comentat la situació que s'obre amb la sortida del Regne Unit, i davant l'interès de Trump pel futur de l'Europa comunitària, Rajoy li ha transmès la seva convicció que en els propers mesos s'enfortirà el procés d'integració europea i que Espanya treballarà per això.

Han comentat igualment la celebració al maig d'un cim de líders de l'OTAN que se celebrarà a Brussel·les i que pot ser la primera ocasió en la qual tots dos se saludaran personalment.

En el comunicat emès pel govern espanyol, però, no consta que Rajoy i Trump hagin parlat de Mèxic, ni de la promesa del president nord-americà de construir un mur per frenar la immigració d'aquest país i augmentar els aranzels comercials entre tots dos.