Les etiquetes #excusasparamariano i #sinosconsta s’han situat com els temes més comentats a Twitter, amb continguts variats sobre la futura declaració del president del Govern, Mariano Rajoy, per la trama de corrupció del cas Gürtel.

Les declaracions de Rajoy seran demà a les 9 del matí a l’Audiència Nacional, però tuitaires d’arreu publiquen material humorístic relacionant el líder del PP amb diversos casos de corrupció.

#ExcusasParaMariano

Pel que fa al hashtag #ExcusasParaMariano, es tracta d’una simulació de concurs elaborada per Podemos que com a premi al tuit amb més retuits, diu irònicament que regalarà una rèplica del disc dur de Bárcenas i una còpia del martell de l’informàtic del PP.

Han estat molts els usuaris que s’han fet ressò de la iniciativa, com són els següents:

#SiNosConsta

El segon hashtag més popular de la jornada està sent el de #SiNosConsta, que fa referència a la corrupció en general, amb missatges dirigits també a Rajoy i a altres dirigents relacionats amb el PP.

Entre els tuits més destacats ressalten els següents, amb missatges llançats a tort i a dret contra els partits polítics espanyols: