El president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, va deixar clar el passat 3 d'abril al programa Salvados de La Sexta que per atribuir-se la responsabilitat d'un acte de corrupció, "l'hauria d'haver comès jo o una persona del govern nomenada per mi i que hagués comès un acte de corrupció al govern".

Això sí. Per cobrir-se les espatlles, el president en funcions va posar de manifest, també, que "el responsable dels actes de corrupció és fonamentalment qui els comet", i va elogiar el seu Executiu assegurant que "jo he anomenat un govern i són persones que sempre han estat a l'altura de les circumstàncies".

Però per Rajoy les responsabilitats no són les mateixes per qui comet l'acte que per qui és el responsable del partit: "Sóc responsable del que passa a tots els territoris, però les responsabilitats no són les mateixes que el que comet l'acte de corrupció".

Avui, el ministre d'Indústria en funcions, José Manuel Soria, ha dimitit de les seves funcions després que sortís esquitxat per la seva relació amb empreses a paradisos fiscals. I Soria va ser nomenat per Rajoy el passat 22 de desembre del 2011, juntament amb els altres càrrecs de l'Executiu.