El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha tornat a donar suport a la candidatura de l'exministre d’Indústria, José Manuel Soria, al capdavant del Banc Mundial. Tot i que Soria va haver de dimitir per la seva vinculació amb el cas de frau fiscal conegut com els Papers de Panamà, l'exministre ha estat designat pel govern espanyol com a candidat a director executiu de l'entitat. Rajoy ha defensat el seu exministre dient que ja va deixar la política i que "té dret a tornar a la funció administració" com a funcionari que és.

Rajoy ja va tancar files amb Soria l'altre dia durant la cimera del G-20 en ser preguntat pels periodistes i avui ho ha tornat a fer. En una roda de premsa que havia de servir per explicar el que ha donat de si la cimera, Rajoy ha hagut de contestar diverses preguntes incòmodes sobre el cas, però ha reiterat que Soria és un funcionari que va deixar la política (tant el govern, com el partit) i que ara té dret a presentar-se a un concurs i tornar a tenir una plaça a l'Administració". 

Davant la insistència dels periodistes presents, que no semblaven satisfets amb les respostes del president en funcions, Rajoy ha acabat assegurant que "ja ha dit el que havia de dir" i no ha volgut respondre noves preguntes sobre la polèmica. Una polèmica que ja ha creat força malestar dins el Partit Popular, i també amb els socis d'investidura dels populars, Ciutadans.

"Perseverar" amb la formació de govern

Preguntat també sobre si pensa tornar a presentar-se a la investidura, Rajoy ha assegurat que "perseverarà" en el seu intent de formar govern, ja que considera que és la seva obligació tenint en compte que és el partit guanyador de les eleccions i l'únic que va pujar en vots i en escons. 

A més, ha assegurat que en termes aritmètics hi hauria altres fórmules possibles, però que el seu és el plantejament més "sensat" i el que transmet "més confiança" perquè transmet un bon missatge als actors econòmics i socials i a la gent. Rajoy ha recordat que des del 20-D ell aposta per formar una 'gran coalició' amb el PSOE i C's, però que en vistes que és impossible, els demana que els deixi governar perquè anar a unes noves eleccions seria, per Rajoy, una "pèssima notícia".