La vicepresidenta en funcions del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que el Partit Popular (PP) seguirà insistint en la creació d'un govern de coalició amb el PSOE. "Estem acostumats a les negatives de [Pedro] Sánchez" –secretari general dels socialistes– "però per tenir un govern estable val la pena seguir intentant-ho", ha dit. Sáenz de Santamaría ha argumentat que la situació "mereix" que els liders de cada formació es reuneixin i que "posin les coses sobre la taula, en comptes de les comissions tècniques".

Suspensió a Exteriors, problemes a Economia

La vicepresidenta ha anunciat que es mantindrà la suspensió de la conselleria d'Exteriors que dirigeix Raül Romeva. "Es va acordar la suspensió i els serveis jurídics estan fent al·legacions per mantenir-la", ha dit. El govern espanyol assegura que es presentarà documentació per provar la necessitat que la conselleria segueixi suspesa.

Sobre la reunió d'aquesta setmana entre el vicepresident Oriol Junqueras i el ministre d'Economia en funcions, Luís De Guindos, Santamaría ha assegurat que l'executiu espanyol manté la "posició de sempre", és a dir que "donem suport a les CCAA en les seves dificultats, respectant la llei i en condicions d'igualtat". Segons la portaveu, "màxima col·laboració però dins la llei" és el missatge que el ministre De Guindos va transmetre a Junqueras.