"La incertesa perjudica les inversions a Espanya", ha etzibat Mariano Rajoy a Pedro Sánchez, que el responsabilitza de la inestabilitat política i econòmica de l'Estat perquè evita negociar amb ells i cedeixen quatre diputats als partits independentistes.

Rajoy ha utilitzat el seu repertori habitual per carregar contra el líder del PSOE lamentant-se que Sánchez "intenta distraure la gent ficant-se amb mi" i que és "molt difícil negociar mentre la seva posició sigui pactar amb extremistes".

Destruir la democràcia

El secretari de Drets i Llibertats del PP, Iñaki Oyarzábal, ha pres el fil conductor de Rajoy i ha reclamat a Sánchez a Onda Vasca que reflexioni per "no unir-se a aquells que volen destruir la democràcia i l’Estat".

"Està intentant, costi el que costi, aconseguir el suport dels rupturistes i de tothom per ser president del Govern espanyol", ha posat sobre la taula Rajoy que, tanmateix, no ha volgut mullar-se en el fet de canviar la reforma laboral perquè, ha assegurat, "amb ella es va començar a crear ocupació" i no creu que calgui canviar-la.

Oyarzábal ha continuat amb les acusacions de Rajoy i ha emplaçat Sánchez a "construir un país i treure’l de la crisi” per no “destruir la democràcia ni trencar l’Estat".

Majories fortes

Rajoy ha volgut oferir al líder del PSOE i a Ciutadans "un programa per al futur” a través d’un “ampli recolzament parlamentari" i que inclogui "polítiques reformistes". De la seva banda, Oyarzábal i el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, també han fet una crida a construir "majories fortes i governs de base àmplia" entre el PP, el PSOE i Ciutadans perquè és "el millor que li pot passar a Espanya".

Per això, el secretari de Drets i Llibertats del PP ha exigit als socialistes parlar "d’allò que ens separa" per poder trobar un punt comú d’acord. "Cal avançar cap a un país modern", ha reclamat, al mateix temps que ha declarat que "és possible una reforma de la Constitució que s’adeqüi als nous temps".

Això sí: es nega a fer-ho amb "aquells que volen trossejar el nostre país". "Què és el més important: el poder pel poder o buscar un projecte comú de país?", s'ha qüestionat.