El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, es tornaran a reunir aquest dimecres a les 10 del matí al Congrés. Així ho ha confirmat l’equip de comunicació de Ciutadans que, oficialment, no ha volgut donar més detalls.

Ara per ara, Ciutadans continua apostant per l’abstenció tècnica que faci possible la investidura de Rajoy en segona ronda de votació. L’objectiu de l’equip de Rajoy, però, és convèncer Rivera perquè votin a favor del candidat popular. El PP creu que el vot afirmatiu de Ciutadans forçaria els socialistes a, com a mínim, abstenir-se i facilitar la investidura de Rajoy.  

C's no és decisiu

Aquest matí, des de Barcelona, la diputada de Ciutadans al Parlament, Sonia Serra, ha instat els partits del Congrés dels Diputats a actuar amb "responsabilitat" davant la investidura del pròxim president del Govern perquè els seus 32 vots no són suficients per assegurar que prosperi.

"Encara que Ciutadans votés 'sí', tampoc tindríem assegurat l'inici de la legislatura", ha recordat en roda de premsa, ja que un hipotètic vot favorable del partit taronja al costat del PP Mariano Rajoy sumaria 169 diputats davant la previsible negativa dels 181 restants. "Ciutadans ja ha mogut fitxa: vam dir que el nostre vot seria 'no' i ens vam moure a l'abstenció tècnica perquè el país es pugui posar en marxa", ha argumentat Sierra, que ha recordat que l'Executiu actual fa uns 260 dies que està en funcions.

La darrera setmana tant PP com Ciutadans van acordar mantenir un canal de comunicació constant. Rivera, tal com ja va fer amb l’acord de governabilitat frustrat amb el PSOE en l’anterior legislatura, ha plantejat una negociació “punt per punt”. És a dir, buscar els punts d’acord i anar ampliant l’entesa entre els dos partits. En aquest sentit, aquest dimecres dos dels punts a tractar són el sostre de despesa i els pressupostos.