El líder del PP, Mariano Rajoy, ha recordat aquest dilluns en un acte electoral a Talavera de la Real, a Extremadura, que C's i el PSOE van "seure" amb Podem, i ha assegurat que el PP és "l'única força política que pot aturar la deriva radical en què alguns estan instal·lats". "Hi ha un partit que actuarà a favor d'Espanya, a favor dels interessos generals de la gent i que plantarà cara a aquells que volen portar Espanya per una deriva radical. Jo no m'he assegut amb Podem com van fer PSOE i C's", ha dit.

En aquest marc el president en funcions ha promès "defensar la unitat de la nació espanyola amenaçada per alguns, la sobirania i la igualtat de tots els espanyols". Rajoy també ha assegurat que farà una campanya "moderada, en positiu" a favor "dels interessos generals del país" i ha advertit la resta de formacions que trauran pocs rèdits d'atacar els populars perquè "es quedaran amb molt poc".

Rajoy ha assegurat que si cal repetir els comicis, és perquè "ni el PSOE ni C's van voler acceptar el plantejament polític que va fer el PP", que és l'únic partit que ha "demostrat" que sap portar l'economia espanyola i l'ocupació al signe positiu. També ha reiterat que l'objectiu bàsic de la legislatura ha de ser que a Espanya a finals del 2019 hi hagi més de 20 milions d'espanyols treballant, cosa que implica crear 500.000 llocs de treball a l'any.