En un context marcat per l'auge de l'extrema dreta, Mariano Rajoy ha fet una crida al PP de Pablo Casado a "mantenir les seves posicions". Ha estat aquest divendres, en l'obertura de la convenció estatal dels populars a la Fira de Madrid, des d'on l'expresident espanyol ha instat a "no espantar-se de res". El mateix dia que Juanma Moreno ha pres possessió com a president de la Junta d'Andalusia gràcies als vots de Vox, Rajoy ha advertit contra "els sectarismes i els doctrinaris", sense esmentar ningú.

"No és bo el sectarisme ni són bons els doctrinaris en cap faceta de la vida; a la política, tampoc", ha sostingut Mariano Rajoy en una conversa amb la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor. En aquest sentit, l'excap de l'executiu espanyol ha afegit: "Convé tenir claredat en els principis i crec que nosaltres ho tenim clar, però després cal ser a la realitat".

De la mateixa manera que el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, el també gallec Rajoy ha cridat a la moderació. En aquest sentit, ha demanat "resistència en els moments difícils" per continuar endavant. "Un no es pot espantar per una crítica", ha afirmat, i ha recordat que el PP és una organització "molt potent" que ha de defensar les seves posicions "argumentant i raonant".

L'expresident espanyol ha intervingut en la inauguració, aquest divendres a la tarda, de la convenció estatal del PP, que s'allargarà tot el cap de setmana. Aquest dissabte hi intervindrà un altre pes pesant, l'expresident José María Aznar, i diumenge la clausura serà a càrrec de l'actual president de la formació, Pablo Casado.