Mariano Rajoy entra en escena. En plena precampanya electoral, l'expresident espanyol ha defensat aquest dijous la necessitat que el PSOE i el PP pactin en els "grans temes d'Estat", com és la qüestió catalana. L'exdirigent ha recordat com, a partir del 92, ell va mantenir reunions secretes amb dirigents socialistes per acordar pactes autonòmics i l'articulació territorial de l'Estat. "Convé que en els dos grans partits siguem capaços de fer-ho", ha defensat.

Mariano Rajoy ha participat aquest dijous en la presentació del llibre Cada día tiene su afán, les memòries del seu ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz. Durant l'acte, l'expresident ha reclamat als dos grans partits espanyols que siguin capaços de "cedir" en favor de l'interès general. "En els temes d’Estat, com els models de finançament o sobre com aplicar el 155 i tot el que té a veure amb el model territorial, convé que els dos grans partits es posin d’acord", ha insistit el polític gallec.

A la presentació del llibre hi han assistit actuals dirigents del PP, que no se sap si han pres nota, com el secretari general Teodoro García Egea o l'ara número dos de Casado i expresidenta del Congrés Ana Pastor. També s'hi han acostat l'exministra María Dolores de Cospedal, la portaveu al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, o l'exsecretària d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez-Castro.