L'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha anunciat que no participarà aquest dijous en les eleccions dels precandidats a presidir el Partit Popular. Rajoy ha assegurat que no vol "haver d'elegir entre aquells que van ser els seus lleials col·laboradors".

"No seria just per la seva part privilegiar un precandidat sobre els altres, ja que tots han estat lleials col·laboradors seus durant la seva etapa al capdavant del partit i del Govern", han explicat membres de la cúpula del partit. A més, l'encara president del PP celebra que la campanya de les primàries "hagi desenvolupat de manera exemplar, per la qual cosa felicita els precandidats, als seus equips, al comitè organitzador del congrés".

La jornada electoral de les primàries del partit ha començat aquest matí i finalitzarà les 20:30h, hora peninsular. Els afiliats podran exercir el seu dret al vot a les 1.096 seus habilitades i disposaran de dues paperetes: la primera, per al nom del candidat, i la segona, en llista oberta, amb la qual escolliran els compromissaris que vulguin que els representin en el congrés. Maria Dolores de Cospedal, Soraya Sáenz de Santamaría, Pablo Casado, José Manuel García-Margallo, José Ramón Hernández i Elio Cabanes són els sis contendents en joc.