El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest dissabte per reafirmar la seva postura d'absència de diàleg amb Catalunya respecte al procés. Rajoy ha declarat que "ni vol ni pot accedir a la petició de referèndum". 

En una compareixença posterior a la reunió que han mantingut a Brussel·les els líders dels 27 països de la Unió Europea per traçar les línies del Brèxit, Rajoy ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de "confondre, crear mal ambient i generar problemes i dificultats".

Aquesta afirmació és la resposta a l'anunci que havia fet hores abans el president de la Generalitat, Carles Puigdemont en què avançava que les properes setmanes el Govern espanyol tindrà sobre la taula "una proposta catalana per negociar allò que demana el poble de Catalunya". Puigdemont ha fet aquest anunci en el discurs de clausura de l'assemblea general de l'Assemblea Nacional Catalana que ha tingut lloc a Granollers. El president de la Generalitat ha demanat diàleg al Govern central. 

Aquesta demanda de diàleg, doncs, ja ha estat rebutjada per Rajoy, que ha al·legat que "és molt difícil negociar amb algú que diu que s'ha de fer el que ell diu".