Finalitzar la jornada laboral a les sis de la tarda i adoptar l'horari de Portugal i el Regne Unit. A poc més de tres setmanes per a la convocatòria automàtica de noves eleccions, el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, s'ha mostrat ja en precampanya amb aquestes dues propostes electorals, tot i que des de Sevilla ha insistit en formar la gran coalició a l'alemanya i tornar-se a cenyir al document que va enviar al PSOE i a C's per desencallar la investidura. Pel líder popular, aquesta és l'única solució per desencallar l'enroc de les negociacions i formar un "govern moderat" a Espanya.

En tot cas, la intervenció de Rajoy a la convenció ha recordat més un discurs de campanya electoral que un intent de posar les bases per reobrir negociacions. En aquest sentit, Rajoy ha lloat els quatre anys de govern popular i ha assegurat que aquest és el camí cap a la recuperació i la creació d'ocupació. En el seu discurs, Rajoy ha posat de manifest les bases que considera que ha tenir el govern que "necessita" Espanya els propers "cinc anys". Aposta per mantenir la política econòmica, per seguir creant ocupació, per l'Estat del benestar i també per la racionalització dels horaris de treball. En aquest sentit, ha proposat que les jornades laborals finalitzin a les sis de la tarda i l'adopció de l'horari de Portugal i el Regne Unit, que comportaria endarrerir els rellotges una hora. 

Crítiques al pacte PSOE-C's


Tampoc han faltat critiques cap al pacte PSOE-C's i a l'acostament entre Podemos i el líder socialista. Pel president popular, "l'acord entre aquests dos partits és un torpede en la línia de recuperació de l'ocupació" i per això Rajoy ha assegurat que "el PP no hi estarà mai allà".

A més, ha assegurat que els quatre anys de govern popular han funcionat molt bé, ja que s'ha aconseguit evitar "la fallida" i "el rescat". En aquest sentit Rajoy ha recordat que "el que funciona no es canvia" i ha criticat que el que volen els socialistes i els d'Albert Ribera és "derogar tot allò que ha fet el PP" en els últims quatre anys.

Ironitza sobre les negociacions

El president en funcions també ha volgut criticar la manera com s'estan fent les negociacions de la investidura i, de fet, ho ha fet molt irònicament. "Hem escoltat molta gent parlar en rodes de premsa, mai hi havia hagut tantes rodes de premsa, tantes fotos, tanta repetició de fotos, tants lliuraments de llibres, tantes reunions, tants estira i arronsa, tanta comèdia i enrenou". Una intervenció que ha sigut molt aplaudida pels qui l'estaven escoltant a la convenció sobre serveis socials que el PP celebra aquest dissabte a Sevilla.