El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha parlat aquesta tarda amb els fins ara ministres d'Exteriors i Interior, José Manuel García-Margallo i Jorge Fernández Díaz, per comunicar-los que no compta amb ells per al nou executiu. Segons fonts del govern central, Rajoy està trucant als ministres que surten de l'Executiu per comunicar-los personalment la decisió i, fins ara, Margallo i Fernández Díaz ja haurien rebut la notícia. 

La major part dels contactes que ha realitzat Rajoy són converses telefòniques, tot i que les fonts consultades han assenyalat que en alguns casos el president ha volgut comunicar la seva decisió en persona als ministres afectats.

Mariano Rajoy comunicarà a les sis de la tarda al rei Felip VI la composició del seu nou gabinet, en un despatx al Palau de La Zarzuela. Immediatament després d'haver informat el cap de l'Estat, Rajoy farà públic oficialment el seu nou govern en una compareixença davant els mitjans de comunicació al Palau de la Moncloa. 

Rajoy ja va avançar dissabte passat, després de la seva investidura, que seria aquest dijous a la tarda quan revelaria qui s'asseurà amb ell en el nou Consell de Ministres i l'estructura d'aquest. Una vegada que se sàpiga el nou govern, els ministres juraran aquest divendres el càrrec davant el Rei, mantindran la primera reunió del Consell de Ministres i duran a terme l'intercanvi de carteres en aquells departaments en què hi hagi canvi.