Queden menys de quatre dies per al cara a cara entre el president Mariano Rajoy i el líder de l'oposició, Pedro Sánchez. De moment, els dos candidats avui han fet la prèvia als magazíns matinals de TVE i de Telecinco, respectivament.

Sánchez ha assegurat a Ana Rosa que Rajoy va ser "qui va perdre clarament" el debat de dilluns passat, i que la vicepresidenta del Govern español va fer "un autèntic papelón". El president el responia en una entrevista en paral·lel a Los Desayunos de TVE. "Pedro Sánchez es va confondre perquè va acabar barallant-se amb senyors diferents als que havia de fer-ho" ha dit, tot defensant-se: "Jo sempre he anat als debats a dos".

Preguntat pel cas Arístegui –càrrecs del PP que cobraven presumptes comissions per intermediar contractes, aprofitant-se del circuit diplomàtic–, Rajoy ha dit "no conèixer molt bé" el cas. A la vegada, ha defensat que no es va incomplir el règim d'incompatibilitat i que és del tot "lícit i legal". Pel candidat del PSOE, en canvi, tot plegat demostra que "l'edifici del PP s'esquerda per l'aluminosi de la corrupció", que acabarà passant factura al cap de l'Executiu.

Adversaris de sempre

Sobre les opcions de ser la força més votada el 20D, Sánchez ha confessat que si el PSOE no guanyés les eleccions, per ell seria un fracàs. "No em resigno a ser segona força política en aquest país, perquè el 70 per cent de la ciutadania vol canviar". Alhora, ha alertat que votar a Ciutadans “és apuntalar el PP”.

Rajoy, per la seva banda, ha evitat incloure en el combat a qualsevol altre formació més enllà dels dos elements polaritzadors de l'anomenat bipartidisme. Havent rivalitzat amb els socialistes des de fa gairebé 40 anys, "el nostre adversari polític és el PSOE".