L'expresident de Múrcia Alberto Garre ha desfermat la polèmica dins el Partit Popular. Davant el bloqueig de la investidura, Garre ha demanat a Mariano Rajoy que "faci un pas enrere" per proposar una altra persona al capdavant del partit. A més, l'expresident popular ha afegit que "hi ha un clamor silenciós" al PP que demana que així sigui.

En declaracions a la cadena SER, l'expresident murcià ha dit que "Rajoy faria un gran servei a Espanya i al PP si fes un pas enrere" per desbloquejar la situació política actual. Segons Garre "el PP és el partit que més eleccions ha guanyat, però també el que més vots ha perdut" i ha afegit que "algú hauria de fer una reflexió per corregir aquesta desconfiança".

També sobre els problemes dels nacionalismes, Garre ha afirmat que "si hagués fet cas al president de Castella i Lleó quan deia que es mirés al mirall, ara no estaríem en una situació de conflicte nacional, que s'ha convertit en un problema". "El que està en joc és Espanya i la pròpia identitat del partit", ha subratllat.

El PP ho nega

Alguns membres del partit ja han posat el crit al cel per aquestes declaracions. Neguen que hi hagi un "clam" al PP perquè Rajoy marxi i ho atribueixen al seu enuig de no anar a les llistes del 20D. Sáenz de Santamaria ha reafirmat el lideratge de Rajoy i ha afirmat que Garre "ja està de sortida".

També Jorge Fernández Díaz ha volgut defensar el president espanyol en funcions i ha demanat a l'expresident de Múrcia que sigui "lleial". El ministre en funcions també ha assegurat que Rajoy seria el candidat popular en cas de repetir eleccions, una opció per la qual ha apostat veladament com la més probable, donat el bloqueig que imposa a parer seu el veto socialista al PP.