El lloc escollit per Mariano Rajoy en el seu segon dia de campanya no ha estat casual: les caves de Freixenet. El president espanyol s’ha desplaçat aquest dimecres fins a les instal·lacions de l’empresa a Sant Sadurní d’Anoia. Des d’allà ha promès treballar perquè totes les empreses que han traslladat la seva seu social tornin a Catalunya. En aquest sentit, escoltat pel president de la companyia José Luis Bonet i del candidat Xavier Garcia Albiol, ha lamentat que no és just que “alguns empresaris es quedin en una situació de minoració per culpa de decisions capritxoses i arbitràries”.

“L’empresari és algú que genera riquesa i ocupació, es mereix el respecte de tothom”, ha defensat Mariano Rajoy, que ha afegit: “No té la culpa de les decisions irresponsables d’alguns dirigents”. En aquest sentit, ha denunciat que “hi ha molts empresaris que s’han vist castigats a Catalunya i la resta d’Espanya”. Ha aprofitat per fer una crida contra el boicot als productes i les empreses catalanes per motius polítics.

El president espanyol ha assegurat que “les decisions d’alguns acaben fent molt mal a la majoria”, entre ells els empresaris. “Que més de 3.000 empreses hagin marxat de Catalunya per la inseguretat jurídica és d’una gravetat enorme”, ha advertit. Ha defensat tant els empresaris que han marxat, per qui han mostrat comprensió, com els qui han decidit quedar-se, com és el cas de Bonet, a qui ha elevat com a exemple. “Treballarem perquè tothom torni a Catalunya”, ha dit.

Rajoy ha volgut garantir a José Luis Bonet que el govern espanyol “no acceptarà imposicions”, i que tampoc no permetrà que Catalunya “quedi fora d’Espanya i d’Europa”, perquè això deixaria els empresaris en una situació de “minoració”.

Rajoy Albiol Bonet Freixenet - Sergi Alcazar

Mariano Rajoy s’ha desplaçat aquest dimecres fins a Catalunya en el seu segon dia de campanya. I ho ha fet escollint molt bé les seves destinacions. Unes hores abans al migdia, ha viatjat fins a la Badalona de Xavier Garcia Albiol, el feu per excel·lència del PPC. A la tarda ha tocat les caves de Freixenet, acompanyat de José Luis Bonet, una persona que s’ha significat públicament contra la causa independentista. I que va amenaçar de traslladar la seva seu social fora del país.

Justament el president de Freixenet s’ha confessat amb una gran “satisfacció personal” per rebre el president espanyol i “amic d’aquesta casa”. Ha volgut tenir un agraïment per l’aplicació del 155: “Nosaltres el que volem és tenir normalitat. Aquesta normalitat s’ha produït mitjançant l’aplicació del 155”.

Albiol es dirigeix a Iceta

El candidat Xavier Garcia Albiol, que ha acompanyat Rajoy i Bonet, ha volgut dirigir un missatge al PSC i Miquel Iceta des de Sant Sadurní d’Anoia. “Li vull dir que se centri en allò prioritari, en generar confiança en les empreses, que se centri en els 470.000 catalans que no tenen feina”, li ha dit. “No ho faran si continuen pensant a proposar indults a aquells que han intentat provocar un cop a l’Estat”, ha afegit.

En aquest sentit, Albiol ha criticat que els indults no formen part ni de l’agenda de la “immensa majoria de catalans”, ni de la “d’aquells empresaris que necessiten confiança”, ni de la dels autònoms “que s’han d’aixecar aviat per tirar endavant el seu negoci”. És per això que li ha demanat a Iceta que “tingui una visió clara de cap on hem de dirigir els nostres esforços”. La solució, ha insistit, passa per un "govern constitucionalista".