L'absència d'una felicitació del president espanyol, Mariano Rajoy, al nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, té una explicació, i així ho ha volgut deixar ben clar el cap de l'executiu estatal després de titubejar durant una estona.

Després que un periodista li preguntés, primer, si havia trucat a Sánchez, a més de si té por que la seva tornada vagi contra l'estabilitat política i s'hagi de replantejar una nova convocatòria electoral, quan anava per preguntar-li també sobre Catalunya, Rajoy l'ha tallat en sec: "A veure, no pot fer 25 preguntes".

Davant d'això, el periodista s'ha limitat a preguntar-li, només, si tem que la tornada del secretari general del PSOE pot comportar un canvi a la política espanyola, i si creu que continuarà donant suport a l'"ofensiva" de Catalunya.

"Jo no puc pensar coses diferents que el partit socialista defensarà la unitat d'Espanya i la sobirania nacional", ha respost en primer lloc, per acabar ha deixat anar que si encara no ha felicitat Sánchez avui a les 13.30 hores per la seva victòria ha estat, precisament, "per no molestar". Això sí. Ha assegurat: "Si no l'he trucat, el trucaré".

De fons se sentien les rialles d'alguns periodistes que han fet canviar completament l'expressió facial de Rajoy.

Felicita el Reial Madrid

A qui sí que no va molestar Rajoy va ser al Reial Madrid, que el va felicitar via Twitter minuts després que es coronés com a campió de la Lliga. Eren les 21.52 hores. El Madrid ja havia guanyat la Lliga, mentre Pedro Sánchez ja s'havia situat al capdavant en les primàries del PSOE i, tot i que no estiguessin el 100% dels vots escrutats, era impossible que Susana Díaz passés al davant (i encara menys Patxi López).

A aquella hora, el president espanyol celebrava la victòria dels de Florentino Pérez, però va oblidar-se, completament, que Sánchez tornaria a liderar el PSOE. I tornaria a ser el cap de l'oposició, el seu rival. Potser per això es va descuidar de felicitar-lo i va limitar-se només a escriure a Twitter: "Felicito el Reial Madrid i tota l'afició madridista per la 33a Lliga. Un títol desitjat i merescut. Magnífica temporada".