L'expresident del Govern espaol Mariano Rajoy ha afirmat aquest dimecres que "el centre dreta no s'ha de reconstruir" perquè "el partit de centre dreta és el PP", que treu més de cinquanta escons d'avantatge al següent, de diferent signe polític.

En una entrevista a COPE responia així preguntat per les declaracions del seu antecessor, José María Aznar, qui aquest dimarts s'oferia per ajudar en per tornar a "unir" el centre dreta a Espanya.

"Crec que el centre dreta no s'ha de reconstruir. El partit de centre dreta és el PP, que té 137 escons, més de 50 escons més que el segon, que no és de centre dreta," ha assenyalat Rajoy, per incidir que els 'populars' han guanyat en les tres últimes convocatòries electorals.

Considera no obstant això que "el PP haurà de continuar treballant amb intensitat, resoldre bé ara el problema del congrés i elegir un nou líder", una cosa per a la qual descarta donar "lliçons ni instruccions" perquè no és el seu "paper". "Pot passar que no em facin cas o que deixin de prendre'm seriosament", ha comentat.

Sense opinió sobre el successor

Sobre el seu futur successor, Rajoy considera que "no té cap sentit" que ell "entri en això" perquè "serà el que diguin els militants del PP. tampoc ha volgut posicionar-se sobre si és millor o no que d'aquest congrés extraordinari surti una única candidatura: "No entraré en aquestes coses".

"L'important és que del congrés el partit surti unit, és fonamental. El partit ha mantingut la unitat tots aquests anys en circumstàncies enormement difícils i complicades. Si es manté la unitat, les coses aniran bé. Les altres coses a mi ja no em correspon decidir-lo", ha sentenciat.

En qualsevol cas, mantindrà lleialtat a la persona que resulti elegida pel partit. "Vaig dir que jo estaré a l'ordre del president del meu partit, seré un simple militant de base, no tindré activitat política però la meva consciència i els meus 40 anys de pertinença al PP m'exigeixen ser lleial i seré lleial", ha afegit.