El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, ha exigit responsabilitat a PSOE i C’s per permetre que la seva investidura prosperi. “Jo vull governar i demano que se’m deixi governar. Si no em deixen, hauríem de fer una seriosa reflexió tots plegats”, ha advertit després de la constitució del Congrés espanyol.

Segons Rajoy, la responsabilitat per desbloquejar la governabilitat de l’Estat no és únicament del Partit Popular. “Espero que tots estiguem a l’altura de les circumstàncies”, ha dit.

El president del govern en funcions ha argumentat que Espanya necessita urgentment un govern actiu i ha assenyalat que, de la constitució del govern, en depenen els pressupostos i l’activació de la capacitat legislativa del Congrés.   

“Bloquejar o retardar la formació de govern seria una enorme irresponsabilitat”, ha sentenciat.

Continuïtat de l’acord de la Mesa

Sobre la possibilitat que l’acord amb Ciutadans per constituir la Mesa es repliqui per fer possible la seva investidura, Rajoy ha estat prudent.

Només ha detallat que el document sobre grans objectius que ha fet arribar a la resta de partits, permet adhesions d’alguns grups amb els quals comparteixen principis com el respecte a la Constitució o la unitat territorial.

Govern a l’agost

Rajoy ha explicat que el seu objectiu és formar govern el més aviat possible per tal que a l’agost ja estigui en marxa.