"A treballar". Amb aquestes paraules l'expresident Mariano Rajoy en va tenir prou per donar carta blanca a Villarejo perquè fes tot el que fos a les seves mans per gestionar la crisi pel cas Bárcenas. Així ho revelen uns audios gravats per l'excomissari als quals ha tingut accés el diari Público. Abans, Rajoy ja li havia demanat a través d'intermediaris que el tingués informat de tots els moviments de l'extresorer per saber fins a quin punt el comprometien les informacions que pogués tenir sobre ell. 

El 15 de març de 2014, Villarejo va exposar-li al secretari d'Estat, Francisco Martínez, els perills als quals s'enfrontava Rajoy, a causa de la detenció d'un excompany de cel·la de Bárcenas. Aquest ho explica al seu superior, el ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz i aquest al llavors president del govern espanyol. 

Reunió amb Rajoy 

Segons explica a les notes d'àudio recuperades per Público, Villarejo li conta a Martínez en aquell mateix encontre que tres dies abans es va citar amb Rajoy a la seu del partit a Gènova, en una reunió organitzada per l'advocat Javier Iglesias, molt ben relacionat amb María Dolores de Cospedal. Abans, Villarejo li hauria demanat en diverses ocasions a Iglesias poder-se veure amb el president en persona perquè aquest "beneís la seva unió", és a dir, li dones el vistiplau a les seves accions. 

"I en aquell moment apareix el presi. "Què tal, miri només per saludar-lo... És que l'amic Javier Iglesias gaudeix de tota la simpatia del món". "A treballar", això va ser tot (riu). Aquest va ser tot el missatge. O sigui...". Així li explica Villarejo a Martínez la seva visita llampec a Rajoy. I el secretari d'Estat no sembla dubtar en cap moment que aquesta reunió s'hagi produït, sinó tot el contrari: li sembla prou lògica. 

Favor per favor 

Aquest favor de Villarejo no és en cap cas gratuït. El dia abans de la seva trobada amb Martínez, el 14 de març de 2014,  s'obre a instàncies del fiscal Anticorrupció José Grinda la peça separada Funcionarios dins del cas Emperador, que s'instruïa a l'Audiència Nacional. Aquesta peça sorgeix perquè en les escoltes per investigar un macrofrau duaner se sent un conjunt de policies amics de Villarejo i fills d'aquests fer favors a imputats a canvi de regals i gestions. Villarejo es troba així amb Martínez per intentar arxivar la peça. 

Compareixen al Congrés 

Aquests àudios surten a la llum el mateix dia que Villarejo i l'expolicia Enrique García Castaño, conegut com "El Gordo", tornen al Congrés per comparèixer davant la comissió parlamentària que investiga la seva trama parapolicial dissenyada per espiar a Luís Bárcenas. 

Els diputats ja van interrogar-los a tots dos abans de l'estiu, però han acordat tornar-ho a fer tal com sol·licitava el PNB. La majoria de partits consideren que tots dos policies, imputats en la causa que s'instrueix a l'Audiència Nacional, poden aportar més detalls de la trama que orquestraven presumptament des d'Interior el 2013 per vigilar l'extresorer i robar documentació compromesa pel PP. 

A la imatge principal, Mariano Rajoy / Europa Press