L'excomissari José Manuel Villarejo manté el ventilador engegat i la seva víctima continua sent l'expresident Mariano Rajoy. Ja ho va fer davant del jutjat, on va declarar que informava el llavors cap del govern espanyol de l'Operació Kitchen, l'operatiu parapolicial per a espiar i robar documentació comprometedora a l'extresorer del PP Luis Bárcenas. I ara ha revelat altres contactes amb l'expolític gallec, en aquest cas arran de l'anomenada Operació Catalunya, l'ús de les clavegueres de l'Estat per a perseguir dirigents polítics catalans amb l'objectiu de frenar el procés independentista.

Villarejo ha parlat en una atenció als mitjans des de l'Audiència Nacional, on ha acudit per a l'interrogatori a un investigat del cas Tándem. A la sortida, l'excomissari ha assegurat que "ha declarat el que havia de declarar" i s'ha reafirmat en "la vinculació que Rajoy tenia amb mi". I s'ha ratificat que els números de telèfons que va aportar a la justícia eren els del president del govern espanyol, perquè amb aquesta finalitat li van proporcionar. 

En aquest punt, José Manuel Villarejo ha recordat com "personalment vaig ser felicitat pel senyor Rajoy, a través de la senyora Cospedal, un instant, per a donar-me les gràcies per la meva actuació en el que vostès (la premsa) denominen Operació Catalunya". I, com en anteriors compareixences públiques, ha defensat aquell operatiu parapolicial del Ministeri de l'Interior: "Jo crec que va ser una gran operació".

Unes declaracions en línia a les que va fer el passat 27 de maig al Congrés dels Diputats, en la comissió d'investigació de l'Operació Kitchen. Un cop més, Villarejo va implicar, de ple, a l’expresident Mariano Rajoy. L’exfuncionari policial va explicar que s’intercanviava missatges de mòbil directament, sense intermediaris, amb l’exdirigent conservador, que “tenia interès en qüestions d’estat”. De la mateixa manera, va impugnar la major: “Dubto que Rajoy desconegués” l’operatiu parapolicial per a robar documentació comprometedora a l’extresorer del PP.

Demana desclassificar documents

Abans de les vacances d'estiu, el comissari jubilat José Manuel Villarejo ja va sol·licitar en un escrit al jutge que investiga la seva presumpta implicació en els registres i detencions relatius a l'agència de detectius Método 3 que es desclassifiquin els arxius que el CNI posseeixi sobre ell i les seves actuacions davant l'independentisme català. Aquesta és part d'una sèrie de peticions amb què pretén evidenciar que aquesta peça separada de la macrocausa 'Tàndem' seria en realitat un "muntatge"