El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, és objecte explícit de la campanya de la nova temporada de la sèrie de Netflix Narcos, precisament en paral·lel al fet que el mandatari espanyol compareix aquest dimecres al Congrés dels Diputats per donar explicacions per la trama de corrupció del cas Gürtel.

Si fa uns dies una enorme tanca publicitària situada a la Puerta del Sol de Madrid recuperava el "Sé fuerte" de Rajoy a Bárcenas, ara aquesta publicitat ja ha arribat a Barcelona, on es pot veure el mateix missatge de cara a l’estrena, aquest divendres, de la nova temporada. A la imatge, publicitat vista en una marquesina del districte de les Corts.

Però encara n’hi ha més. Fa unes hores, Netflix ha llançat un tuit molt explícit, amb el text: “Tu també sigues fort” i “El nou lliurament de #Narcos arriba divendres i no ve en sobres”. Ara bé, a més de l’al·lusió als "sobres", el tuit enllaça amb un vell tuit de Mariano Rajoy datat el novembre del 2011, en què ell mateix hi va penjar una imatge amb el lema: "Rajoy és fort".

Una al·lusió directa al president del govern espanyol que no passa desapercebuda, i menys quan aquest dona explicacions avui sobre la Gürtel.