El president del Govern espanyol en funcions i cap de llista del PP, Mariano Rajoy, fa avui el seu primer acte de campanya a Catalunya.

És a Lleida on, a mig matí, visitarà la Seu Vella i després participarà en un míting a la Llotja. L’acompanyaran el cap de llista per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, i la resta de candidats i dirigents del partit a Catalunya. També serà l’ocasió de veure, ni que sigui de lluny, Jorge Moragas qui, a banda de ser el cap de comunicació del PP, és també el responsable de la campanya estatal i número 2 a les llistes del Congrés per Barcelona.   

Està previst que Rajoy torni a Catalunya dimarts, on participarà en un acte, a hores d’ara sense publicitar, a Barcelona. L’agenda del president espanyol en funcions, però també la del PP, en general, se subministra als mitjans de comunicació que segueixen la campanya amb pocs dies d’antelació i pot estar sotmesa a canvis.

Ara per ara, no es preveu la visita de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, que sí que s’havia anunciat en la presentació de la campanya del PP a Catalunya. En canvi, Fernández Díaz ha estat molt més present del que inicialment s’havia previst i diversos ministres en funcions, com Margallo, Pastor o la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, l’han acompanyat.

Buscant el diputat a ponent

No és casualitat que una de les dues visites que Mariano Rajoy fa a Catalunya sigui a la capital del Segrià. I és que el PP aspira a treure un diputat. El 20-D se’l van disputar amb el PSC que, finalment, se’l va adjudicar per només 2000 vots.  

El cap de setmana passat, Jorge Fernández Díaz també va visitar diversos municipis de la província i, aquest dissabte, el coordinador general del partit, Xavier García Albiol, ha assistit a una caragolada a Lleida.

El pols metropolità

Al marge de Lleida, el PP centra la seva campanya especialment a l'àrea metropolitana i la primera corona barcelonina. En aquesta regió, el seu principal rival és Ciutadans que els va enfonsar el 20-D fins a la cinquena posició, i amb qui en els últims dies s’ha intensificat la tensió, tant en l'àmbit estatal com català.

Els coordinadors de la campanya a Catalunya no preveuen canvis al tram final de la campanya. Continuaran amb visites sectorials i actes de petit format.  

La candidatura encapçalada pel ministre d’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va quedar en última posició amb 417.286 vots (11,2%) i cinc escons.