El president espanyol Mariano Rajoy ha carregat contra l'actitud que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del Parlament, Roger Torrent, van mostrar davant del monarca Felip VI durant la primera jornada del Mobile World Congress, assegurant que "algú va desconèixer les seves obligacions" institucionals de representació i "necessita fer-se notar", ha dit Rajoy, sense citar-los directament.

"A la vida sempre convé anar a la major. L'important és que hi hagi un congrés internacional del mòbil, que es fa a Barcelona i que el rei d'Espanya està allà donant suport, com ha fet altres anys, igual com el govern [espanyol]", ha exposat el cap de l'executiu central. D'aquesta manera, ha instat a no "entelar" la importància d'un esdeveniment mundial d'aquestes característiques, i del suport de les autoritats estatals, sense entrar el fons de la protesta.

Rajoy ha parlat així des de Tunísia, preguntat en roda de premsa pels periodistes, després d'una reunió mantinguda amb el seu homòleg, on també ha descartat que faci més canvis al gabinet ministerial, que la substitució de Luis de Guindos, nou vicepresident del Banc Central Europeu. "Aquest govern funciona tan bé que a alguns els molesta i el volen canviar", s'ha vantat.