"No utilitzeu el meu nom". Aquest és l'SMS que l'expresident espanyol Mariano Rajoy va enviar a exministres seus el dia abans del Congrés que coronaria Pablo Casado com a nou líder del PP. Segons publica El Mundo, els exministres que es van reunir per donar suport a Casado han volgut fer saber que Rajoy "ens va dir que ens prohibia utilitzar dues paraules: Mariano i Rajoy" perquè "ell no volia que es visualitzés en aquell esmorzar que exministres de Rajoy donaven suport a Casado i va dir que volia que diguéssim que érem exministres del govern d'Espanya a seques".

L'excap del govern estatal s'hauria lamentat també en aquests missatges sobre el "distanciament" entre les candidatures de Casado i l'exvicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría. De fet, Rajoy va demanar a María Dolores de Cospedal dos dies abans del Congrés que donés suport a una candidatura d'unitat encapçalada per Santamaría.

"El van convèncer que era una reunió contra Sáenz de Santamaría i contra ell mateix, quan nosaltres som, precisament, marianistes. És inexplicable", explica una de les fonts consultades pel diari citat, mentre una altra afegeix que "a un el convencen del que vol que el convencin".

"Vist amb perspectiva, sembla que el president sempre va pensar, des del primer moment, ja el 2011, que havia de succeir-lo Soraya i això explica com ella anava guanyant sempre les batalles contra el que la premsa anomena el G-8", sentencia un altre.