Mariano Rajoy ha escrit una carta específica per als electors catalans en la que subratlla la defensa de la unitat d'Espanya i rebutja que "algú intenti subvertir la voluntat democràtica de tots els espanyols". Rajoy assegura que sempre estarà "de part del diàleg", però adverteix que "mai" no permetrà "que s'incompleixi la Llei". 

El PP acostuma a enviar cartes als electors durant les campanyes. Normalment s'envien textos diferenciats en funció del grup d'edat però, en aquesta ocasió, l'equip de campanya ha decidit fer una versió diferenciada per als electors catalans. 

La carta catalana busca la complicitat del lector català compartint el cansament amb la classe política després d'encadenar tantes campanyes electorals "i més a Catalunya", insiteix la missiva. 

A banda, Rajoy dedica l'últim paràgraf de la carta als catalans a "la nostra unitat": "Catalunya és molt important per a la resta d'Espanya i Europa, i la resta d'Espanya i Europa són molt importants per a Catalunya". En la versió adreçada als espanyols, la carta s'acomiada afirmant que "Som un gran país", una expressió que en la versió catalana, no apareix. 

Text comú

A les quatre cartes hi ha un text comú en el qual Rajoy admet al destinatari que deu estar cansat d'eleccions, campanyes i dels polítics en genera, però li demana "un nou esforç", i l'adverteix que, si no vota, decideixen altres.
Anima el líder del PP a oblidar els discursos dels polítics, inclosos els seus, si bé li demana que pensi si al seu voltant hi ha més ocupació o perspectives del que fa quatre anys. "Això! Això que estàs pensant ara mateix, és la veritat", diu.
Subratlla d'altra banda que no dedica una línia a ficar-se amb els seus rivals polítics. "Tenim massa vetos, línies vermelles i hem d'avançar", diu Rajoy, que a més creu que els últims mesos ja han servit perquè "tothom quedi retratat".

Missatges diferenciats

Als joves, el líder del PP els diu que els pròxims quatre anys "poden i han de ser bons" per als espanyols de la seva generació, i subratlla que del milió de llocs de treball creats en els dos últims anys "moltíssims" han estat per a aquest col·lectiu.
En la seva carta als adults, destinades a votants d'entre 35 i 54 anys, subratlla la necessitat d'"acabar la feina empresa" i "culminar la recuperació completa de l'economia" per garantir "un nou cicle de prosperitat".
I per als més grans de 55 anys, Rajoy explica que el seu objectiu d'arribar a vint milions d'ocupats el 2020 és "essencial per assegurar el sistema de pensions i seguir revaloritzant-les cada any" com ha fet, subratlla, el PP fins ara.