El president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha pronunciat a Saragossa el mateix discurs postelectoral que ha entonat a cada acte del Partit Popular des del 20 de desembre. No ha fet ni una sola al·lusió, directa o indirecta, a la renúncia de José Manuel Soria com a ministre d'Indústria en funcions després que s'ha sabut que va ocultar haver utilitzat una societat offshore al paradís fiscal de Jersey fins al 2002.

A un acte sobre educació, el cap en funcions de l'executiu espanyol ha insistit que un govern nascut del pacte entre PSOE, Podemos i els partits independentistes "és letal" i no té futur, tot i "l'actitud pidolaire" de secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez.

Malgrat els canvis de versió de Soria sobre la seva participació en una societat offshore, que han anat des de la negativa fins a l'acceptació, tot assegurant que al principi no recordava haver tingut cap paper en aquesta empresa, Rajoy ha fet com si això no afectés de cap manera a les negociacions per formar govern a Espanya o els seus possibles resultats electorals si es repeteixen els comicis, i ni ho ha esmentat. Tot plegat, després d'haver assegurat al periodista Jordi Évole al programa Salvados que es sentiria responsable d'un acte de corrupció si l'hagués comès ell o algú del seu govern. De moment, el partit s'agafa al que ha dit Soria en una entrevista a 13TV: que la societat era "totalment legal".

En aquesta entrevista, Soria nega que hi hagi hagut cap "ocultament" d'informació, argumentant que va comparèixer des d'un principi, i que si les seves explicacions no van ser completes inicialment va ser perquè no recordava haver participat en aquelles empreses i no havia reunit totes les dades. Aquest "error", diu, l'ha fet renunciar perquè "estava fent mal al govern i al partit".

Aliè a tot això, Rajoy volgut deixar clar que el PP no es mourà de la postura que qualifica d'"assenyada" i que manté des del 21 de desembre de 2015. Aquesta postura és la gran coalició amb el PSOE, a la qual, diu, no li importaria que s'hi sumessin "altres forces moderades", referint-se a Ciutadans.