El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, presentarà demà a Barcelona 20 propostes concretes que són la base del programa electoral del PP per a les eleccions del 26-J. El PP ha triat la capital catalana per fer l'acte més important de la precampanya: la presentació del programa. 

La secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, obrirà la jornada i donarà pas a una taula-debat amb el cap de llista per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, el coordinador general del partit a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, i la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy.

Sense propostes per a Catalunya

Levy ha avançat aquest divendres que el programa és una concreció del de les eleccions del 20-D però que no contempla cap mesura específica per a resoldre l'encaix de Catalunya a Espanya: "L'encaix el deixo pels trencaclosques", ha afirmat. 

"El nostre projecte està consensuat per tots els que formem el PP. No com el del PSOE", ha etzibat per després descriure Pedro Sánchez com un "alumne avantatjat de Zapatero, que ja sabem en quin embolic ens va deixar". 

En aquest sentit, la dirigent del PP ha subratllat que Sánchez no pot tenir un "projecte" per a Espanya i Catalunya, quan tampoc el té en el seu "propi partit", en què no hi ha un "consens" sobre l'encaix d'aquesta comunitat a Espanya. "Si Sánchez es dedica a crear divisió dins del seu partit, què no farà a Espanya, si no té idees, només invencions per quedar bé amb tothom", ha assenyalat Levy.

Així, la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP ha aconsellat al candidat socialista a les eleccions del 26J que "abans de llançar-se a la piscina sobre la convivència, millor que posi ordre a les seves files i consensuï una proposta" per a Catalunya com sí que han fet al seu entendre els populars.

El PP manté que cal "reformar les institucions" i que serà aquesta reforma generalitzada del funcionament de l'administració espanyola el que millorarà també la qualitat de vida dels catalans. La també diputada al Parlament ha apuntat que algunes d'aquestes mesures se centren en la fiscalitat, i els estímuls per a la conciliació laboral, entre altres mesures.

 

Dependre dels antisistema

Pel que fa a la negociació a Catalunya per tirar endavant els pressupostos, Levy ha retret al president Carles Puigdemont i al vicepresident Oriol Junqueras que es neguin a negociar amb altres partits de l'arc parlamentari i els ha responsabilitzat de la situació actual, per pactar amb els "antisistema de la CUP": "Això és sinònim de sotmetre tots els catalans al xantatge".