La intervenció del president del govern en funcions, Mariano Rajoy, a la convenció del PP sobre creixement i ocupació que s'ha celebrat a Madrid, ha estat centrada en l'economia, i ha obviat qualsevol menció a la situació de l'exalcaldessa de València Rita Barberá. El cap de l'executiu només ha fet una al·lusió a la corrupció per subratllar que és un altre dels objectius d'Espanya i per mostrar la seva disposició a impulsar totes les mesures i procediments al seu abast per combatre-la.

Els periodistes han intentat, tant a l'arribada com a la sortida de l'acte, preguntar-li per aquest assumpte, després que ahir el PP va decidir obrir un expedient informatiu a Barberá i a tot el seu equip. El cap de l'executiu en funcions, però, ha esquivat les preguntes.

Els populars presents a la convenció s'han esforçat a escenificar un tancament de files i han negat que existeixi "divisió" dins del partit en relació amb la lluita contra la corrupció, després que ahir es fessin diferents lectures sobre l'actitud de Rita Barberá.

Rajoy insisteix en la gran coalició

"És important generar confiança dins i fora d'Espanya". Així s'ha expressat Rajoy en la clausura de la convenció, on també ha defensat la seva gestió econòmica i ha tornat a reclamar la gran coalició. En aquest sentit, el president en funcions ha assegurat que han repassat les mesures per fomentar l'ocupació i que ja les han inclós en el programa electoral.

Les noves mesures d'ocupació, incloses dins el pacte pel creixement i l'ocupació juntament amb altres quatre pactes d'Estat, volen ser una picada d'ullet a PSOE i C's, en un moment que s'estan reprenent les negociacions per desbloquejar la situació i formar un nou govern a Espanya. Rajoy ha assegurat que aposta per un pacte "tan estrany" com el que hi ha a Alemanya, Àustria o les institucions europees, "on les coses funcionen de manera raonable". És a dir, la gran coalició amb PSOE i C's.

El president en funcions ha defensat la seva gestió econòmica assegurant que s'ha pogut crear ocupació i que s'han "mantingut els pilars bàsics de l'Estat del Benestar". Ha alertat aquest que la "incertesa política" per la falta de govern, la "demagògia" i "algunes de les coses" que estan veient, poden "posar en perill moltes coses", com la confiança en l'economia espanyola.