"França comptarà amb la col·laboració d'Espanya per perseguir els terroristes i a qui els dóna suport". Amb aquestes paraules, el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha condemnat l'atemptat a Niça, que l'ha titllat de "bogeria criminal", i ha mostrat el seu suport i '"alè" al president francès François Hollande "que està fent front a aquesta ofensa terrorista".

Rajoy ha volgut deixar clar que aquesta "és una amenaça global" i ha demanat "determinació" per afrontar aquesta situació. "Espanya està present i activa en aquesta resposta global", ha volgut fer saber, perquè "avui és una jornada de molt de dolor".

Comissió del pacte antiterrorista

El govern espanyol en funcions ha convocat d'urgència la comissió del pacte antiterrorista per aquest matí a les 11.30 hores, ha anunciat Rajoy, i ha explicat, també, que les banderes de les institucions públiques estaran a mig pal fins diumenge a les 9 hores del matí.

El Congrés dels Diputats exhibeix la bandera a mig pal / EFE

El president en funcions també ha dit que ja ha trucat al rei Felip VI i als líders dels altres partits polítics per informar-los de la situació. Rajoy ha reafirmat les paraules del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, assegurant que, de moment, no es té constància de víctimes espanyoles.