El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha rebut un fort cop de puny d'un noi de 17 anys quan feia una passejada pel centre de Pontevedra, la ciutat del líder del PP. L'agressor se li ha acostat per demanar-li una foto i s'ha quedat palplantat al costat de Rajoy una estona. De sobte, li ha donat un mastegot amb el puny esquerre i amb molta força. Les ulleres del candidat han saltat i s'han trencat. Els equips de seguretat han detingut l'agressor.

L'agressió s'ha produït cap a les 17.50, al costat de l'església de La Peregrina, segons l'equip de campanya del PP. La ministra de Foment, Ana Pastor, que ha presenciat els fets, ha intentat treure dramatisme a l'incident i ha convidat a la comitiva a continuar amb el passeig, que Rajoy ha completat sense les ulleres.

El dispositiu de seguretat del president ha respost immediatament i ha aconseguit reduir l'agressor que, tot i això, també ha colpejat un dels agents de l'equip de protecció abans de ser emmanillat.

El jove ha estat identificat com Andrés de V. F., qui, en ser detingut pels agents, ha exclamat: "Estic molt content d'haver-ho fet", segons fonts policials. Rajoy ha estat acomiadat amb aplaudiments i amb crits de "president" a la conclusió del recorregut.

Alguns representants polítics ja s'han manifestat condemnant l'agressió. "La violència mai està justificada, el meu rebuig absolut", ha dit Pedro Sánchez. Francesc Homs ha lamentat els incidents des del seu Twitter: "És des del respecte que es poden defensar totes les idees, com fem a Catalunya".

L'agressor

El noi no té antecedents penals, segons fonts policials. Pertany a Mocidade Granate, un grup de seguidors joves del Pontevedra, "no excessivament violent". A la seva pàgina de Facebook, es presenta amb una bandera republicana. S'enfronta a un delicte d'"atemptat" a un president del Govern, pel qual podrien caure-li fins a sis anys de presó. Tot i això, per ser menor d'edat aquesta pena es podria veure rebaixada.