La periodista Pilar Rahola ha assegurat que l'últim operatiu policial contra els CDR és una "gran operació de màrqueting" i ha alertat que "anem cap a una situació complicada de confrontació amb l'Estat".

Rahola ha donat suport a les consideracions dels Jutges per a la Democràcia que han qüestionat l'escrit de la Fiscalia sobre l'operatiu, ja que segons la periodista, la instrucció "està tota formada sobre supòsits", i l'ha titllat de "patètica". "Ja he parlat amb diferents advocats i no s'aguanta per enlloc, és per suspendre primer de dret", ha manifestat.

Així mateix, Rahola reconeix que l'Estat ha aconseguit el que volien: "Totes les ràdios, teles i webs, han parlat de terrorisme". "Estan creant un relat de violència per justificar una gran operació de màrqueting", ha destacat. En aquest sentit, ha relacionat Pedro Sánchez amb l'operatiu considerant que "ahir es produeix l''Operació Catalunya' per fer callar al 'trifachito' dient que ell és més dur que ningú, i avui l'exhumació de Franco per dir 'Hola, progres'".

L'estratègia del Consell per la República

Pel que fa a la resposta a la sentència, la periodista ha declarat que el Consell per la República vol dissenyar "la gran estratègia de la segona etapa del procés". "No només implicarà una resposta a la resolució del judici, també el que farem després amb el país, amb el mandat de l'1-O, la investidura de Puigdemont, etcètera", afirma.

D'aquesta manera, Rahola ha considerat que ha d'haver-hi desobediència civil i institucional, justificant que un referèndum pactat amb l'Estat és "impossible" i que sí se'n fa un segon, s'haurà de fer unilateralment.

Amb tot, Rahola ha subratllat que "els catalans tendim a barallar-nos entre nosaltres, però l'Estat ho arregla, ja que la seva repressió, unifica". I ha insistit que "hem de ser una altra vegada proactius, recollir el mandat de l'1 d'octubre, implementar la Repúbica i fer una confrontació amb l'Estat oberta".