Més d'una setmana després de l'atemptat a Barcelona, alguns mitjans encara proven de barrejar el tràgic succés amb la qüestió catalana. Agafant-se a la ja escoltada pregunta "Poden afectar els atemptats al procés?", la revista Interviú ha entrevistat la periodista Pilar Rahola i, després de preguntar-li sobre diferents qüestions relacionades amb els atacs gihadistes, en aquesta ocasió la política ha tornat a treure el cap.

Rahola, però, no ha cedit i ha assegurat que no té cap intenció "de barrejar el debat polític amb el de la seguretat", tot i que ha subratllat que "el referèndum es celebrarà segur" i ha deixat ben clar que "només podria aturar-se amb un atac de violència a l'Estat".

Sense voler mullar-se gaire en la qüestió de la participació, la periodista sí que ha reconegut que, a parer seu, "no m'agradaria iniciar un procés com aquest si més de la meitat del cens no va a votar". Ara bé. En cas que es passés del 50% de participació, Rahola subratlla que "un sol vot favorable de més ja valdria".

El post-procés

Si l'1-O guanya el 'sí', el 2-O començaria a engegar-se la maquinària per iniciar un procés de negociació amb la resta de l'Estat i les institucions internacionals que, sempre segons Rahola, duraria entre vuit i deu mesos. Seria en aquest procés quan s'hauria d'ajustar qüestions com la part del deute que es queda cadascú, així com per veure quin suport internacional tindria Catalunya perquè, assegura, "no ens avalarà ningú fins que no guanyem el referèndum".

Sobre la seva celebració, la periodista ha tornat a insistir en què el procés s'està fent tot amb voluntaris i que, per tant, "no s'utilitzarà ni un sol funcionari" que considera que "han de mantenir-se al marge".

Rahola també ha mencionat Ada Colau. Ho ha fet en ser preguntada per si té cap intenció de presentar-se com a candidata per a l'alcaldia de Barcelona que, a banda de confessar que no té "cap interès" en tornar a la política, sí que ha confessat que "és veritat que em divertiria una mica tocar el crostó a Ada Colau, que em sembla nefasta com a alcaldessa".