La periodista Pilar Rahola ha manifestat en una entrevista a Radio Euskadi, que a Catalunya hi ha actualment "la sensació que qualsevol pot ser detingut". "L'Estat està fort però ferit i volen fer pagar la humiliació que els va suposar l'1 d'octubre", ha indicat.

Rahola ha explicat al públic basc que és evident que "avui es respira més lliurement al País Basc que a Catalunya". "Un acte de desobediència, o de protesta es pot convertir en un acte de terrorisme", ha recordat.

La periodista ha assegurat que vincular la violència amb l'independentisme, tal com fan els polítics i els mitjans espanyols, "és convertir la pregunta que fan en una acusació, cosa que és una fal·làcia", i ha afegit una pregunta: "pot haver-hi algun boig amb temptacions violentes? podria ser, però el catalanisme ha demostrat en dècades que això seria rebutjat frontalment".

Per a Pilar Rahola la violència a Catalunya l'exerceix l'Estat i ha recordat que "hi ha dos líders ciutadans que van treballar contra la violència, Cuixart i Sànchez, a la presó".