Les declaracions de Pilar Rahola ahir al Tot es mou de TV3 han encès la polèmica. Com cada setmana, té un espai d'opinió i ahir va carregar contra l'acord de pressupostos entre el govern i els comuns per al 2020. En aquest acord s'aprova l'augment de l'impost de successions i de l'IRPF a aquells que cobrin més de 90.000 euros l'any, per així rebaixar-lo als de la renda més baixa. Rahola es va mostrar totalment contrària: "Ja n'hi ha prou de castigar. No tocarà els rics, sinó les classes mitjanes que ja tenen un moviment econòmic i estan pagant la meitat del seu sou". Aquí teniu el moment:

A través de les xarxes, han retret a Rahola que equipari un sou de classe mitjana amb l'ingrés de 90.000 euros anuals, una xifra que no consideren que sigui de classe mitjana, sinó alta. Una de les més critiques ha estat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Ni 24h després de les seves declaracions, Pilar Rahola ha contestat aquells qui l'han criticat. No ho ha fet a través de la televisió sinó del seu compte personal de Twitter. I comença afirmant: "Els rics són els rics no la gent que té bons sous". I es reafirma: "Sí, és classe mitjana alta. La mesura d'augment d'IRPF que es planteja només ataca els qui tenen nòmines i autònoms". Rahola també considera que "Catalunya és un país agressiu per als qui tenen un cert èxit professional". I conclou que tot plegat és una demagògia: "És incomprensible que en plena negociació amb Pedro Sánchez, l'única cosa que es plantegi és apujar els impostos als catalans".