Les recents declaracions de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, sobre la manca d’igualtat d’oportunitats entre el País Valencià i “altres parts d’Espanya” han encès la periodista Pilar Rahola, que l’ha acusada d’”emular el blaverisme”. Aquest dilluns al matí i via Twitter, la periodista ha assegurat que les declaracions de la líder de Compromís sobre la manca d’inversions al País Valencià recordaven l’anticatalanisme d’afirmacions com “los catalans nos volen furtar la paella".

Al seu torn, Oltra ha respost Rahola assegurant que no havia entès “res, gens ni mica” i difonent un vídeo en què critica la manca d’oportunitats al País Valencià, tot assegurant que es tracta d’una crítica contra el govern espanyol, però afirmant que “cap autonomia furta res a ningú, però nosaltres no tenim el que ens correspon”.

 

Això sí, en les mateixes declaracions, que van tenir lloc divendres passat i que ha reiterat aquest matí a RNE, Oltra va apuntar a la diferència entre territoris, tot assegurant que “qui més gran la fa, més gran té la partida als pressupostos generals de l’Estat” afegint el següent: "El País Valencià potser hauria de muntar un pollastre mundial per a què ens donin allò a què tenim dret”.

De fet, aquestes declaracions ja van provocar la reacció del diputat de Junts pel Sí Germà Bel, que va titllar d’”ignorant” Oltra, per “demanar una reducció d'inversions, que és el que ha plantejat Rajoy a Catalunya”.