La periodista Pilar Rahola ha manifestat al programa Tot es mou de TV3, que "a Madrid estan histèrics amb la candidatura de Quim Torra". "S'ha posat en marxa la màquina del pimpampunisme, l'han menyspreat abans que res. Han tret allò de Castilla desprecia cuanto ignora, i s'estan equivocant", ha afegit.

Rahola ha explicat que Madrid va enviar a Barcelona intermediaris fa uns dies, "gent pont", per dir: "home, no prenguem mal, poseu un president més manejable. Més procliu a no parlar de mandat de l'1-O i a entrar en un perfil autonomista". Segons la periodista, Madrid va sortir convençuda que a partir d'ara estarien més tranquils amb Catalunya. Però amb la designació de Torra "se senten ofesos".

Rahola ha indicat que amb la tria de Torra el president a l'exili, Carles Puigdemont, "ha enviat un doble missatge". "Aquí hi haurà un president fort, perquè Torra no té el perfil d'una persona subordinada. Però alhora serà d'una enorme lleialtat amb l'exili, hi actuarà colze a colze", ha afegit. Ha recordat que el possible president veu la necessitat d'una coordinació del Consell de la República amb el govern efectiu, i que això coincideix amb la visió de Puigdemont. "Estem en una situació provisional, però no davant d'un govern feble", ha conclòs.

La periodista ha avançat que Torra, si es confirma la investidura, farà gestos simbòlics, també en el nomenament de consellers.