"Hem de començar a dir les coses pel seu nom. Estem vivint en un Estat policial. Si més no pel que fa a l'independentisme. Estem patint una policia repressiva, una policia política". Així de contundent s'ha expressat l'escriptora Pilar Rahola a la seva secció al Preguntes Freqüents (FAQS) de TV3 d'aquest dissabte sobre l'Operació Volhov de la Guàrdia Civil que aquesta setmana ha provocat la detenció de 21 persones vinculades al procés independentista.

"Com s'explica sinó que vagin tirant la xarxa, que vagin punxant els telèfons que els hi dona la gana, que vagin acumulant converses i que després facin les instruccions que fan?", ha denunciat. "A més a més, estem parlant d'un Estat en el qual qui mana no és ni el  Parlament, ni l'Executiu, mana aquest món interior que és el que acaba movent els fils", ha criticat.

Rahola també ha defensat que darrere d'aquestes actuacions també hi ha la voluntat que l'independentisme no s'apropi al govern espanyol del PSOE i Unidas Podemos "per si hi ha possibilitats de diàleg".

L'escriptora independentista ha assegurat que "estem davant de l'Estat major repressiu, en què el tinent coronel Daniel Baena és l'element central de tot un procés repressiu que té la voluntat d'arribar a tots els àmbits de la societat catalana". 

Rahola ha apuntat que si aquesta operació policial es fa ara és perquè coincideix amb el tercer aniversari de la declaració d'independència i la marxa a l'exili del president a l'exili, Carles Puigdemont. També ha aclarit que és un atac contra persones de l'entorn directe de l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras i del president Puigdemont. "Activistes i gent molt significada amb la independència i el referèndum", ha puntualitzat.

"Tácito i l'Estat major repressiu no poden suportar les tres grans derrotes que han patit: no trobar les urnes de l'1-O, que se'ls hi escapés Puigdemont i la resta d'exiliats, i l'absolució de Trapero", ha afirmat. "Van perdent Flandes", ha ironitzat tot revelant una frase que hauria pronunciat el mateix Baena i que, per a Rahola, explicaria la "voluntat" del cos d'encausar l'independentisme: "Ni Marchena ni cojones, quién va a poner las esposas a Puigdemont voy a ser yo".