La periodista Pilar Rahola ha desmuntat l'ofensiva que ha iniciat el Tribunal de Comptes contra el patrimoni dels membres del Govern Puigdemont que va impulsar el referèndum de l'1-O, i l'ha vinculat a una maniobra política.

Rahola ha recordat en el seu article a La Vanguardia, que el judici de la consulta del 9-N va rebutjar que hi hagués malversació i que respecte el referèndum de l'1-O el llavors ministre Cristóbal Montoro va assegurar que no s'hi havien esmerçat diners públics, que eren controlats per l'Estat. "Com és possible que no hi hagi malversació penal, però el Tribunal de Comptes els imposi càstigs milionaris? Només és possible si la motivació rau en una persecució política de manual: la repressió contra l'independentisme ha d'arribar també a les butxaques privades", ha indicat.

La periodista recorda que el Tribunal de Comptes no és un òrgan judicial, sinó un ens controlat pels partits espanyols. "Dotze consellers nomenats pel Congrés i el Senat, és a dir, PP i PSOE. La seva presidenta va ser nomenada pel PP, com el seu predecessor, Álvarez de Miranda, que va estar 30 anys a l'ens", recorda. "Des del juliol del 2018, el PP té el 100% del control del seu màxim òrgan, la comissió de govern. El seu dels consellers arriba a 120.000 euros, més 6.000 per a despeses, triennis acumulats, cotxe oficial i dues secretàries", afegeix.

Rahola cita entre "les gestes memorables" del Tribunal de Comptes, que va absoldre Ana Botella, dona de José María Aznar, d'una multa milionària per la venda de pisos socials a fons voltor, i "no va veure mai res estrany en les comptabilitats de Bárcenas". "Aquest és l'ens que ara persegueix Puigdemont i Junqueras. No cal afegir res més", conclou.