El líder de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, i la periodista Pilar Rahola han mantingut una picabaralla arran de la posició ambigua dels comuns en el referèndum a El món a RAC1

Tot ha començat quan el coordinador general de Catalunya en Comú ha intentat justificar el posicionament dels comuns i ha criticat el referèndum convocat pel Govern, negant el seu caràcter vinculant. "S'acabarà assemblant al 9-N en l'operativa amb la diferència del nivell de confrontació", ha apuntat per després afegir que, després de l'1-O, "s'haurà de continuar defensant el referèndum", com si aquest no s'hagués de produir.

"No hem estat nosaltres que vam dir que el 27-S era un plebiscit i que es decidia la independència", ha aclarit Domènech en una clara al·lusió a Junts pel Sí i la CUP. "Aquest país probablement vol decidir però portem fulls de ruta en fulls de ruta des de no se sap quan", ha deixat anar per acabar comparant el Partit Popular amb la votació. Els populars són "un dels grans problemes" del país, ha explicat i ha matisat que "ara semblarà que el problema és una part del país, de manera que es farà un mal favor a Catalunya". Per tot això, ha tornat a demanar al president Carles Puigdemont que aconsegueixi les "garanties" necessàries perquè pugui ser considerat vinculant.

Rahola s'ha mostrat sorpresa i ha lamentat les semblances entre els comuns i l'unionisme, com el representat per la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya. "Jo em pensava que érem amb en Xavier Domènech i m’ha semblat que era en Duran i Lleida", ha afirmat la periodista. Rahola ha apreciat en Xavier Domènech el discurs propi de "la puta i la ramoneta", al·legant que els comuns van sorgir com "la nova esquerra que apel·lava la desobediència" i ara "us han fet obedients". "Si el referèndum es fa a Grècia, correm-hi! Quan ho vol el poble de Catalunya, ens ho hem de mirar", ha argumentat.

La periodista ha afegit que, en l'escenari polític actual, els comuns són "la crossa més sòlida que té el sistema perquè res no canviï", per després afegir que els canvis de posicionament de la formació apunten a un engany. "Han fet de trilers", ha apuntat sobre la formació que representa Domènech. "El que feu amb el referèndum és una vergonya", ha sentenciat.